7 квітня 2013 року в Палаці культури «Енергетик» міста Українка відбувся Відкритий обласний шаховий турнір серед дітей шкільного віку та дорослих пам’яті В.В. Синєокова. До участі у турнірі запрошувалися всі бажаючі. Метою турніру була популяризація шахового виду спорту, визначення найсильніших шахістів серед дітей і дорослих, та вшанування пам’яті найсильнішого шахіста м. Українки КМС Синєокова В.В., в честь якого й названо цей турнір.

Турнір відбувся за підтримки Української міської ради, ПК «Енергетик», Центру «Спорт для всіх», ТОВ «Ізодром», Трипільської ТЕС, ТОВ «Омела».

Турнір проходив за швейцарською системою в 9 турів, з контролем часу в 15 хвилин кожному гравцю. Переможці визначалися за найбільшою кількістю набраних очок в особистому заліку.

Були розіграні три комплекти нагород:

  • серед дорослих (основний турнір),
  • серед жителів м. Українка по кількості набраних очок,
  • серед дітей шкільного віку.

Цього разу випробувати свої сили на турнірі приїхало багато шахістів з різних міст (Баришівка, Бориспіль, Кагарлик, Київ, Миронівка, Обухів, Ржищів, Рокитне, Харків) всього в дорослому турнірі брали участь 34 шахісти, в дитячому турнірі – 16 шахістів.

Приємно відзначити вдалі виступи шахістів Обухова на турнірі.

Перше місце в турнірі зайняв п. Володимир Рискаль, набравши в загальному заліку 8 очок. Друге місце з 7,5 очаками посів п. Алєксіков О.В., міжнародний майстер з Харкова, заслужений тренер України. Третє місце виборов п. Баляс О.Б. з Кагарлика, набравши 7 очок. Переможцем серед гравців з м. Українка виявилася п. Жильцова Л.В., міжнародний майстер, яка набрала 6,5 очок у загальному заліку.

Переможець турніру - Володимир РискальУ фокусі уваги – гра переможця турніру п. Володимира Рискаля

У дитячому турнірі всю верхню частину таблиці окупували вихованці Шахової школи Ігоря Рискаля:

  1. Адонін Денис                       – 8 очок (за коефіцієнтом Бухгольця);
  2. Єресько Владислав          – 8 очок;
  3. Хорольський Тимофій   – 7 очок;
  4. Востриков Ігор                        – 5,5 очок;
  5. Брусєнцов Денис                     – 5 очок;
  6. Заладовський Ростислав       – 5 очок.

11 місце посів Арсеній Фільченко, 12 місце – Максим Лисак.

Серед дітей, які представляли м. Українку, перше місце було надано Даніїлу Фуркалу, який набрав 5 очок у загальному заліку серед дітей.

Всі переможці дитячого турніру - з Обухова!Всі переможці дитячого турніру – з Обухова!

Тимофій Хорольський - Владислав ЄреськоСхоже, Тимофій Хорольський приготував сюрприз Владиславу Єреську

Ігор Востриков - Тимофій ХорольськийТепер Тимофій Хорольський отримує сюрприз від Ігора Вострікова

Пам’ятними дипломами і подарунками були нагороджені найстарший учасник турніру п. Литвиненко Микола Петрович з м. Ржищева, а також наймолодший учасник турніру Ігор Востріков з м. Обухова. Всі діти – учасники турніру також не залишилися без уваги: кожен отримав по шоколадці.

Сокур Віталій (текст і фотографії)