Як раніше повідомлялося, на цьогорічному Міжнародному шаховому фестивалі «Київська весна-2013» Федерація встановила дружні відносини з іншими шаховими клубами. На початку минулого тижня п. Людмила Веремьюк із Київського шахового клубу «Товариш» запропонувала юним шахістам Обухова взяти участь у ХІІ етапі турніру Володимира Кисельова зі швидких шахів серед юнаків і дівчат 1999 р.н. і молодше.

Турнір відбувся 6 квітня 2013 року в приміщенні Київського шахового клубу «Товариш». Цей регулярний турнір проводиться з метою популяризації шахового мистецтва, визначення найсильніших юних шахістів, підвищення ефективності учбового-навчального процесу юних шахістів.

Для вихованців Шахової школи Ігоря Рискаля – Дениса Адоніна, Ігора Вострікова, Владислава Єреська, Арсенія Фільченка і Тимофія Хорольського – участь у змаганнях стала доброю нагодою випробувати свої сили, здобути ігрову практику і досвід.

У загальній групі взяли участь 28 юних шахістів, а для десяти юних шахістів 2005 р.н. і молодше був розіграний окремий турнір.

Під час турніру в Клубі "Товариш"

Турнір проходив за швейцарською системою в 7 турів, з контролем часу по 15 хвилин до закінчення партії кожному гравцю. Переможці визначалися в п’яти вікових категоріях, окремо для юнаків і дівчат. Переможці кожного етапу турніру у своїх вікових групах нагороджуються дипломами.

Владислав Єресько і Денис АдонінПриємно відзначити, що у своїх вікових групах перші місця і дипломи отримали Денис Адонін (2003 р.н.) і Владислав Єресько (2001 р.н.).

Віталій Сокур (текст і фотографії)