Кожен шаховий турнір, який є традиційним і помітним у житті шахової спільноти, має власний характерний логотип. Для престижних міжнародних шахових змагань логотипи часто створюють художники із світовим ім’ям.

Оскільки керівництво Федерації мріє, що Сімейний шаховий турнір в Обухові стане традиційною загальноукраїнською шаховою подією, то було вирішено звернутися за допомогою до друга Федерації, харківського художника Віталія Лотоцького.

Віталій Лотоцький, автор логотипу турніру

Віталій Лотоцький працює у видавничому бізнесі з 1993 р., зокрема художником-карикатуристом.

З 2006 року малює кульковою ручкою на офісному папері, в чому досяг помітних успіхів. Його роботи неодноразово брали участь в міжнародних виставках і публікувалися в каталогах.

Роботи Віталія можна переглянути на персональному сайті художника.

Віталій у співпраці з секретарем Федерації Робертом Хорольським (якому належить ідея розробки логотипу і його ключові ідеї) втілив у малюнку місію та образ нашого турніру, який стане центральним елементом логотипів цьогорічного та майбутніх Сімейних шахових турнірів.

Малюнок - логотип турніру

Малюнок зображає дві сімейні команди шахових фігур-персонажів. Команда родини «Білих» – король-дідусь, кінь-тато і пішак-онучка. Команда родини «Чорних» – королева-бабуся, слон-донька і пішак-онук. Ці команди зібралися в гостинному місті Обухові у зв’язку з щорічною традиційною подією – змаганням за кубок громади Обухова, який вручає міський голова. Сімейний шаховий турнір – це не лише спорт, але й гарна нагода зміцнити родинні стосунки, передати знання і досвід від дідів і бабусь до онуків. Цей турнір також створює доброзичливу атмосферу, сприятливу для встановлення і розвитку цікавих міжродинних і особистих знайомств. Це подія, завдяки якій гра в шахи здобуває нових прихильників і розкриває свій неймовірний освітній і соціальний потенціал. Зрештою, турнір – це добра нагода згадати, що Україна є загальновизнаним світовим лідером гри в шахи. У нашому турнірі не буває ображених, бо участь у ньому нагороджує кожного приязним спілкуванням, цікавими розвагами і приємними спогадами.

На основі малюнку Віталія Лотоцького цьогорічний Сімейний шаховий турнір матиме такий логотип:

Логотип Сімейного шахового турніру 2013 року

Федерація шахів міста Обухів ЗАПРОШУЄ сімейні команди Київської області на Сімейний шаховий турнір, що відбудеться 2 березня (субота)! Деталі – тут.