Протягом 8-10 лютого 2013 р. в Білій Церкві відбувся Чемпіонат Київської області з шахів серед юнаків і дівчат (віком до 8 і 10 років). Турнір традиційно був організований білоцерківським Шахово-шашковим клубом ДЮСШ “Юність” та обласною Федерацією шахів.

Честь Обухівської шахової громади відстоювали шість представників нашої Шахової школи: Адонін Денис, Хорольський Тимофій, Свіргуненко Яна (до 10 років), а також Востріков Ігор, Лисак Максим, Фільченко Арсеній (до 10 років). Вихованці тренера Ігоря Рискаля відзначилися гідним виступом: кожна третя медаль була відвезена в Обухів, дві з них найвищого ґатунку.

Учасники чемпіонату з Обухова разом з тренером і батькамиЮні учасники Чемпіонату області з Обухова разом з тренером і батьками.
Нижній ряд: Денис Адонін, Арсеній Фільченко, Яна Свіргуненко, Ігор Востріков, Тимофій Хорольський, Максим Лисак.
Верхній ряд: Роберт Хорольський, Олексій Фільченко, Ігор Рискаль, Сергій Лисак.
За фотоапаратом: Віталій Сокур.

Турніри юнаків проходили в 7 турів за швейцарською системою, а серед дівчат – за круговою системою.
Цьогорічні змагання відзначилися дуже напруженою боротьбою: лідери постійно змінювалися, і кожна помилка могла коштувати дуже дорого.

Юнаки до 10 років

Підсумкова таблиця: юнаки до 10 років

Підсумкова таблиця змагань юнаків до 10 років

Серед старших хлопців перемогу і чемпіонське звання здобув Адонін Денис! За набраними очками 2-3 місця поділив Тимофій Хорольський, але за додатковими коефіцієнтами йому дісталася лише бронзова нагорода.

Переможці чемпіонату до 10 роківПереможці чемпіонату області у віковій групі до 10 років (фото Віталія Сокура)

Вітаємо вдалий виступ старших юнаків. Денису ми бажаємо успішно зіграти на Чемпіонаті України з шахів, а Тимофію – майбутніх вдалих виступів серед юнаків у віковій групі до 12 років.

Юнаки до 8 років

Таблиця чемпіонату (юнаки до 8 років)

Підсумкова таблиця змагань юнаків до 8 років

Цьогорічний чемпіонат є особливим, оскільки Обухів уперше був представлений наступним – другим – поколінням вихованців Шахової школи. І слід відзначити, що дебют шестирічок виявився вдалим: Арсеній, Ігор і Максим проявили зібраність, витримку і націленість на перемогу, чим завоювали авторитет серед старших товаришів. Хлопці здобули безцінний досвід виступів у змаганнях, який – ми віримо – надасть їм потужний поштовх до наступних перемог.

Більше того, за набраними очками Ігор Востріков поділив 1-2 місця, а за додатковими показниками йому дісталася срібна нагорода. Ми щиро вітаємо Ігоря із першим успішним виступом на шаховому турнірі та бажаємо йому не зупинятися на досягнутому.

Переможці чемпіонату (юнаки до 8 років)Переможці чемпіонату області у віковій групі до 8 років (фото Віталія Сокура)
 

Дівчата до 10 років

Своїм успішним виступом підтвердила своє чемпіонське звання Свіргуненко Яна. Хоча перемога їй дісталася в украй напруженій боротьбі: переможницю довелося визначати за допомогою тайбрейку (до двох перемог у партіях з контролем часу по 15 хвилин). Вітаємо Яну із заслуженою перемогою та зичимо вдалих виступів у віковій групі до 12 років!

Переможці чемпіонату: дівчата до 10 роківПереможці чемпіонату області серед дівчат до 10 років (фото Віталія Сокура)

Шахісти Обухова висловлюють вдячність організаторам чемпіонату та шаховій громаді Білої Церкви за гостинність. Також запрошуємо сімейні команди з Білої Церкви та інших районів Київщини на Обласний Сімейний шаховий турнір, який буде проведено 2 березня (субота) в Обухові.

Учасники чемпіонату разом з тренерами

Учасники Чемпіонату області з шахів у вікових групах до 8 і 10 років разом з тренерами (фото Віталія Сокура)
 

Додатково див. публікацію про чемпіонат в Рекламно-інформаційному щоденнику “ГРИФ” (м. Біла Церква).