11 лютого 2012 року в Районному центрі культури і дозвілля міста Обухова вперше в Обухівському районі проводився сімейний шаховий турнір, ініціатором та організатором заходу стала Федерація шахів міста Обухів.

До участі в шаховому турнірі допускалися сімейні команди з Обухова та Обухівського району в складі трьох шахістів. При цьому обов’язковою умовою була наявність у команді учасника віком до 18 років.

Кількість бажаючих взяти участь у перемозі в змаганнях (30 команд, 90 учасників) перевершила всі сподівання безпосередніх організаторів заходів – президента Федерації Ігоря Рискаля та секретаря Федерації Роберта Хорольського. Змагання відбувалися на 45 шахових дошках, – турнір такого масштабу відбувся в Обухові уперше.

Учасниками сімейного шахового турніру стали родинні команди Блакитів, Брусєнцових, Вяхірєвих, Єреськів, Ільєнків, Кіяткіних, Костюків, Кравчуків, Кукосів, Купцових, Лакиз, Литвиненків, Ляховичів, Мотуз, Мулломухаметових, Ніколаєвих, Охріменків, Поночовних, Путіних, Разводовських, Рискалів, Романців, Сокурів, Стоцьких, Третяків, Фуркало, Хорольських, Янко.

Під час урочистого відкриття представники міської влади (Шимоненко В.А.) та обухівських роботодавців (Левченко О.М.) наголосили, що змагання, які організує Федерація шахів міста Обухів, стають яскравими подіями у житті міста, кожне з яких характеризується як «уперше в історії міста». Тому діяльність Федерації, спрямована на популяризацію шахів і особливо залучення до цієї давньої та шанованої гри школярів, буде і надалі знаходити підтримку з боку керівництва міста та підприємницької спільноти.

Турнір проходив у сім турів за швейцарською системою. Відповідно, кожен учасник турніру зіграв по 7 партій, а вся команда – 21 партію. Переможцями змагань стали: перше місцекоманда Рискалів (Володимир, Ігор та Марина), друге місцекоманда Хорольських (Борис, Роберт та Анастасія), третє місцекоманда Ільєнків (Олександр і Владислав Ільєнки, Олег Литвин). Команди-переможниці були нагороджені кубками, медалями, грамотами та грошовими призами. Також грошові призи вибороли команди, що посіли місця з 4 по 10.

Кращі гравці на кожній з трьох дошок були нагороджені пам’ятними статуетками. Двома з них заволоділи Володимир та Ігор Рискалі, вчергове підтвердивши своє лідерство серед шахістів Обухова.

Також не без уваги залишилися найменший та найстарший учасники змагань. Наймолодшим учасником сімейного турніру з шахів виявився п’ятирічний шахіст Ігор Сокур, який отримав м’яку іграшку від партнерів турніру. А найстаршим гравцем був Борис Миколайович Вяхірєв, якому вже 80 років. Він також отримав від партнерів турніру заохочувальний приз – фотоальбом.

Наймолодший учасник турніру

Сімейний турнір з шахів об’єднав людей різного віку, професій, уподобань, місця проживання і дозволив не лише відволіктися від буденності та відпочити, але й зміцнити родинні зв’язки та залучити дітей до найпопулярнішої інтелектуальної гри у світі. Організатори забезпечили учасників можливістю поласувати фруктами та печивом, а також морозивом, що стало приємним сюрпризом для численних дітей-учасників турніру.

Загалом на організаційні витрати та призовий фонд Федерація, за сприяння партнерів турніру. Партнери Сімейного шахового турніруУспіх сімейного шахового турніру перевершив усі сподівання його організаторів. Тому Федерація шахів міста Обухів переконана в тому, такі змагання повиненні стати традиційним. А найближча подія, яку планує провести Шахова федерація, – друга Першість міста серед школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.